Hva skjedde i 2023?

IMG 2021

2023 er snart historie. Det vil si at vi har gjort unna to av totalt sju år med omstillingsprogrammet Spir i Midtre Gauldal. Nå har vi virkelig begynt å komme opp i fart. 

Her er noen av høydepunktene. 

SMB utvikling

Stig Magne Torve og den gule bakerbula

13 lokale bedrifter ble med videre fra forstudiet høsten 2022, over til forprosjekt vinteren og våren 2023. De 13 bedriftene ble fulgt opp av rådgivere fra Proneo. Fem av disse bedriftene har gått i gang, eller har planer om å gå videre med hovedprosjekter. Det betyr utvikling og vekst for bedriftene og for Midtre Gauldal! 

Baker Street Food, Soknedal Bakeris satsing, var en av 13 deltakere i SMB utvikling. 

Prosjektene står i kø

IMG 0875 liten

Bilde fra Soknedal Næringspark, hvor Sokna Rør og Sokna Elektro har etablert seg sammen. 

Proneo melder om stor aktivitet i kommunen vår. Det gjenspeiles i søknadsbunken. Det skjer mye, og mange har gode prosjekter og initiativ som støtter opp under Spirs målsetting om vekst. 

Vi har støttet til sammen 25 større og mindre prosjekter siden oppstarten. 16 av disse pågår fortsatt. 

Vi kan nevne noen: Mett i Gauldaln, NM i snøscootercross, Støren Treindustri, PJ Custom Guitars, Singsås Kro og Pub, Mersmak, Brenda Meinen og Nordic Design Crew. Ingen nevnt, ingen glemt! Se oppdatert oversikt over porteføljen vår: Dette jobber vi med

Kurs og kompetanseheving

Noemi macavei katocz zrk7 Wirlxg M unsplash

Illustrasjonsfoto: Unsplash.com/Noemi Macave

Høsten 2023 kjørte Spir i gang både etablererkurs på Støren, og instagramkurs som ble holdt på Gammeltunet Hanshus i Soknedal. Begge fikk stor oppslutning, og svært gode tilbakemeldinger. 

Støren Treindustri har stått i en stor omstillingsprosess, og har fått mottatt drøye 300 000 kroner til kompetanseheving for sine ansatte. Et nødvendig og viktig grep for å møte framtida i den tradisjonsrike bedriften. 

VMs storstue

IMG 2021

Bilde hentet fra gauldalstunet.no

Sammen med Liveco og NiT Midtre Gauldal, har Spir gått i bresjen for storsatsingen Gauldalstunet under VM på ski i Trondheim 2025. Vi har kapret den beste tomta i by'n, nemlig Krigsseilerplassen. Her kommer ti lavvoer med plass til 700 ekstatiske VM-gjester. Det blir scene, storskjermer, bar og servering av lokalmat. 

Midtre Gauldal har fått en helt unik mulighet til å vise fram alt det fantastiske vi har å by på innen næringsliv, lokalmat og -drikke, kulturliv og ikke minst folkeliv. Her snakker vi utstillingsarena, hvor næringslivet har en gyllen mulighet til å vises og knytte kontakter. 

Ambassadører

Åshild og Frida på Støren

I november lanserte vi nyheten om våre to nye ambassadører: Frida Stensland og Åshild Engesemo

De to er født og oppvokst i kommunen vår, men bor nå i Oslo. De har begge bygd seg opp profiler på Instagram, som henholdsvis trenings- og turprofiler. De er hjemmekjære og ofte på besøk hos familie og venner. Framover skal de vise fram kommunen vår gjennom sine linser, og på den måten bidra til å spre budskapet om Midtre Gauldal, naturen, livet og kulturen som gjør det så godt å bo og være akkurat her. 

"Jeg ønsker å vise alt det gode, det å komme hjem. Det gir meg en god følelse" 
Åshild Engesmo