Vi gjør oss bemerket i VM-byen

IMG 0623

Gauldalstunet tegner til å bli en storsuksess – snart er det ikke ledige plasser igjen. Midtre Gauldal er tungt representert gjennom Mett i Gauldaln.

IMG 0623 IMG 0624
Foto: Gauldalstunet.no

Det hele startet som en idé på Gauldalskonferansen i 2022. Kristian Digre og hans familie står i bresjen for storsatsingen, og Spir er stolt bidragsyter sammen med NiT Midtre Gauldal.

Ti telt blir satt opp på Krigsseilerplassen i Trondheim, varmet opp på biovarme. Her blir det gauldalske matopplevelser, underholdning, ski-VM på storskjerm og høy stemning gjennom hele VM. Torsdag 27. februar er første åpningsdag.

Les mer på gauldalstunet.no

Familiebedrift

Hele familien Digre er sterkt involvert: Heidi Digre, samt døtrene Camilla og Linn, står bak selskapet Celica AS, som eier og driver Gauldalstunet. 

Familien har satset stort inn mot mesterskapet. Det ser ut til at de lykkes bra. Flere dager er allerede fullbooket, og mange av datoene har igjen få billetter noen dager før det hele braker løs. 

- Næringslivet i Midtre Gauldal har virkelig koblet seg på. Flere selskaper fra kommunen har bestilt bord for sine ansatte, forteller Kristian Digre.

Baker Street Food med Stig Magne Torve Stina og Helena på kjøkkenet i Stensås Selskapsmat. Mersmak AS prod
Dette er noen av de som leverer førsteklasses råvarer og deilige retter til Gauldalstunet under VM. Fra venstre: Stig Magne Torve i Soknedal bakeri, Helene og Stina i Stensås selskapsmat og Terje, Jens og Camilla i Mersmak. Alle er de medlemmer i Mett i Gauldaln.

Mett i Gauldaln

Midtre Gauldal er generelt sterkt representert gjennom VM: Lokalmatfellesskapet Mett i Gauldaln var med helt fra starten av. 

Bedriftene Mersmak, Stensaas Selskapsmat, Hognabrygg, Nordpå Fjellhotell, Soknedal bakeri og Fumo skal levere mat og drikke til glade gjester i Gauldalstunet gjennom VMs ti dager. Sammen med andre kjente aktører som for eksempel Trøndelag Sankeri, Rørosmeieriet og Sagløkken Hjort. 

Stig Magne Torve, leder i Mett i Gauldaln, forteller om en periode med stor aktivitet og mye utvikling.

- Aktørene blir mye mer kjent med hverandre. Vi blir mer sammensveiset og tryggere på hveandre. For ettertida er dette gull, det vil gjøre at vi samarbeider mer også framover. Vi får også testet kapasiteten vår. Dette vil nok gi mange langsiktige gevinster for oss.

De har gjennomført en workshop på St. Olavs hospitals kjøkken. Kokker derfra skal stå for tilberedningen av alle rettene.

- Det var en nyttig seanse. Her fikk vi fintunet mengder, smaker og sammensetninger av rettene, forteller Torve.

Også på scenen

Midtre Gauldalinger gjør seg også bemerket på scenen i Gauldalstunet. Mange artister spiller på både dag- og kveldstid gjennom VM, blant dem Vømmølknektan, Ingrid and the Groov Ensemble og Kastrert Hannkatt. 

Har du bestilt bord? Sjekk om det fortsatt finnes noe ledig på gauldalstunet.no. NB: Du kan også bestille kun inngangsbillett.