Svardal Trapp

Svardal Trapp, logo på rygg.

På 50-tallet hadde Jostein Svardal et snekkerverksted hjemme i kjelleren, han var en altmuligmann. Han dreide tre, drev med treskjæring, snekerte møbler og kjøkken. i 1960 bygde han seg et snekkerverksted. Og utover 80-tallet begynte han å spesialisere seg på trapper fordi det var mer business i det. Sammen med han gikk ofte en krabat, det var Gisle, sønnen.   


IMG 1143 liten IMG 1144 liten IMG 1014 beskjært

- Jeg er født og oppvokst i snekkerboden. Så ble det naturlig for meg å fortsette bedriften videre. Gisle tok over Svardal Trapp på 90-tallet. 

IMG 1154 liten

- Snekkerverkstedet som opprinnelig stod her er revet, det er kjøpt litt land, og bygget på litt ut i alle retninger. Den nyeste delen, stålhallen, ble satt opp i 2007.

- Her står "Rolls Roycen" vår, en CNC-fres av typen BIESSE Rover. Den gjør at vi kan ta på oss et bredere spekter av oppdrag. Med denne lager vi deler til trappene våre, til fasader, søyler og ellers hva det måtte være.

IMG 1072 liten

Vi er spesialister på trapper. I tillegg til tar vi også andre oppdrag som å reparere, male og overflatebehandlet kjøkken og møbler. Vi har faste byggmestere og byggentreprenører vi samarbeider med og cirka halvparten av de som bestiller trapp fra oss er privatpersoner.

- I privatmarkedet gjelder det å være synlig på nett; Google, sosiale medier. Og å være flinke i faget vårt. Det er vi. Hos oss får du et skikkelig produkt gjort av fagfolk. Alle våre 5 ansatte har fagbrev.

For å vise fram det vi gjør har vi i det siste pusset opp et utstillingsrom. Kunder vil gjerne se og ta litt på ting og diskutere farger og flater.

- Jon Are kan vise deg.

IMG 1034 liten Svardal Trapp, utstilling. IMG 1037 liten
Svardal Trapp, utstilling.

- I dette rommet viser vi fram spekteret av trapper vi kan levere. Akkurat nå jobber vi med å vise fram smarte, lagringsløsninger under trappa. Vi ser en trend i at kundene ønsker å ha trapper i ulike farger. Vi kan levere alle fargene i Ral-vifta. Mange vil gjerne behandle trappene slik at tremønsteret kommer fram. 

IMG 1125 liten

Jon Are Svardal er tredje generasjon i snekkerbedriften. Han bor i den andre delen i tomannsboligen ved siden av verkstedet. Det er lite skolitasje å komme seg hit sier Gisle, bare som en Budaling kan si det.

IMG 1136 liten IMG 1092 liten IMG 1090 liten

Budalen framstår kanskje ikke helt åpenbart som sentralt, men for vår bransje Budalen er midt i smørøyet. Trondheim, Røros og Oppdal i hver sin retning. Vi leverer mange trapper til disse stedene.

IMG 1165 liten

Svardal Trapp er en av foretakene som er med i SMB-Utviklingsløpet som hadde oppstart i januar. Gjennom Spir har de hatt bistand fra Proneo for å kunne levere spiler som eget produkt. Vi tester ut spileplater i heltre, de kan lages i alle tresorter og farger. Da kan du få veggen i samme materiale som trappa.

Når dokumentasjonen på produktet er på plass og vi har landet hvilke kanaler vi skal selge gjennom, er vi i mål.

IMG 1111 liten IMG 1110 liten IMG 1107 liten