NiT Midtre Gauldal

Svend Hov på Støren Sør.

Stå sammen!

I over 150 år har NiT bidratt til midtnorsk næringsliv. NiT er en medlemsorganisasjon som også jobber med næringspolitiske saker på vegne av næringslivet.

Svend Hov i NiT Midtre Gauldal jobber og ånder for medlemmene sine, som akkurat har passert 70 i kommunen vår. 

Det viktigste arbeidsverktøyet han har skrinet sitt, er å bygge nettverk, å koble riktige personer og kompetanse sammen. Han ønsker å skape møteplasser for å legge tilrette for at folk her skal samarbeide, heie på hverandre og dra nytte av hverandre. Både næringsliv og det offentlige står sterkere sammen!

Frokostmøte Aina fra Spir og Svend Hov fra NIT Midtre Gauldal Svend Hov på frokostmøte


Svend er Daglig leder i NiT Midtre Gauldal og kommer fra paradiset Budalen, som han sier med et glimt i øyet. Han flyttet ut, gikk fengselsskole, var ansatt i Politiet og daglig leder for Inn på tunet før han startet i stillingen i NiT Midtre Gauldal. Erfaringene han har gjort seg underveis, bruker han hver dag.

- I alle jobbene jeg har hatt har alltid kommunikasjon vært nøkkelen til framgang. Å jobbe med folk gir meg mye. Og det som gir meg aller mest er å jobbe med utvikling av bygdene vi bor i. Det ligger så mye uforløst potensiale her.


Svend hov bak skjermen på arbeidsplassen

Svend har jobbet i Bodø, Oslo, Hustad og Melhus. Stillingen i NiT Midtre Gauldal gav han muligheten til å flytte hjem, til Budalen.

- I jobben min er det en fordel å være herifra, kjenne til det geografiske og hvordan bygdene fungerer. Det gjør at jeg kan se hele kommunen, har kjennskap til folk og har et nettverk her fra før. At jeg har flyttet litt rundt og har opplevd små og store steder har også gitt meg gode erfaringer.

- Det er fort gjort å sammenligne seg med de større byene. Det er ikke alltid like lurt. Det er enklere å få til ting i byene og flere folk har samme interresser. I Midtre Gauldal må vi løfte fram de verdiene som finnes her, som kanskje ikke finnes i byene. Hvis vi får vist fram det unike vi har å tilby, er det jo heller ingen konkurranse.

- At folk ser verdien av samarbeid er viktig for meg, og noe som jeg vet vil gagne lokalsamfunnet. Å heie på hverandre, unne folk suksess er fint. Se for deg, hvis jeg var arbeidsgiver, så hadde min ultimate drøm vært at alle mine ansatte hadde vært på inntektsoppen. Hvis de ansatte har mer penger, legger de igjen mer penger i nærområdet sitt også, og skaper positive ringvirkninger.

- Jeg ønsker å oppfordre folk til å dele sine ønsker og mål. Sitter folk med tankene sine selv, drepes mange idéer. Stikk deg heller litt fram, tør mer. Det er inspirerende for andre!


Berlinerboller på frokostmøte

Vi vil bidra med fagstoff som er inspirerende og meningsfull for folk. Har du innspill til noe du ønsker å lære mer om? Ta kontakt med Svend.


Svend Hov
(+47) 416 56 141
Svend@nitr.no

Tekst og bilde

Astrid Wolden, Nordic Design Crew