Soknedal Næringspark

IMG 0958 liten

I lengere tid var Sokna Rør og Sokna Elektro på let etter nye lokaler. Helt siden oppstarten har de hatt samme adresse i to forskjellige bygg oppe på Hanshus. De lekte med tanken på å bygge noe nytt, sammen. I flere år lå planene i slumremodus, før alarmen virkelig gikk.

Coop valgte å bygge nytt og Soknedal Sparebank skulle flytte med. Nå ble banklokalene ledig, nå måtte de handle raskt. 

IMG 0946 liten


- Etter en lynkjapp vurdering i sommerferien i fjor, bestemte vi oss. Og når det kom ut for salg, kjøpte vi det. Håvard Melby som er daglig leder for Sokna Rør og Soknedal Næringspark og Bård Andre Hovin som er økonomiansvarlig for Sokna Elektro, ser på hverandre og bekrefter forløpet med et nikk. 

- Vi tok over bygget 2. januar i år, og flytter mer og mer inn. Vi føler oss litt på besøk enda, men snart er vi på plass alle sammen.

- Når vi fikk denne muligheten gjorde vi et forprosjekt gjennom Spir, slik at vi kunne kartlegge hvordan Bankbygget kunne utnyttes. Plassen her, både inne og ute kan jo brukes av fler enn oss. Vi har fått et kontorfelleskap, det er rom for at vi kan vokse og det er bedre tilrettelagt for å kunne ta vare på folkene og arbeidsplassene vi allerede har.

- I kontorfelleskapet har vi per nå ett kontor ledig. Vi har ordnet oss med gode lagerareal til oss selv, en i hver vår etasje. Og vi har ledig kapasitet for arkiv og lager for andre. De gamle bankhvelvene egner seg ypperlig til sikker lagring.


IMG 0875 liten


- I prosessen har det vært viktig å forvalte Soknedal Sparebank-bygget videre på en god måte. Det har vært et landemerke i Soknedal sentrum og med det kommer et ansvar. Vi beholder for eksempel fasaden som den alltid har vært. Og klokka med temperatur, som har hengt på veggen her ute, har vært en del av hverdagen til mange. Den skal opp igjen. Vi må bare gjøre den klar først, med nye logoer. Så har vi forbedret, endret og oppgradert slik at det passer til vår bruk. Rør og strøm, er det vi egentlig skal holde på med. Eiendomsutvikling er nytt for oss og en slags bonus vi tar med oss på veien.

- I prosjektet har vi brukt lokale aktører på alt av arbeid. JoDa anlegg, som kjøpte det gamle samvirkelagsbygget i vinter har gjort tomtearbeidet. Gauldal Betong AS har sørget for utvendige murer, Tømrerlaget har snekert, Svardal Trapp har skreddersydd trapp der den gamle heisen stod, Bones entreprenør har satt opp gjerde og sikret murer. Det er en felles interesse for at det går bra med alle sammen. Vi er viktige for hverandre.


IMG 0926 liten IMG 0932 liten IMG 0938 liten


- En positiv ringvirkning av prosjektet er at de ansatte får gode fasiliteter rundt seg. Det er kanskje lettere å skape stabile arbeidsplasser på bygda. Trives folk, blir de værende.

- Og når folk trives gjør de en bedre jobb. Mye av jobbene vi får kommer fra fornøyde kunder, den er den viktigste salgskanalen vi har er fornøyde kunder. Derfor er yrkesstoltheten vår så utrolig viktig for oss, kompetansen - at vi kan det vi holder på med i fagene våre.

Sokna Elektro ble stiftet i 2014. Nå er de ni ansatte i tillegg til at de har lærling og utplasseringselev fast. De har kunder fra Oppdal i sør og til helt nord i Trøndelag.


IMG 0909 liten


Sokna Rør ble etablert som Broen Rørservice AS i 2012Sommeren 2021 skiftet firmaet navn til Sokna Rør AS. Siden oppstarten er bedriften styrket med flere eiere og ansatte, som til sammen har 70 års erfaring fra rørleggerfaget. Kundene er privatkunder med små og store oppdrag innenfor service, nybygg og rehabilitering, det er boligutbyggere, nærings- og landbrukskunder.

IMG 0907 liten


Sokna Rør er en av foretakene som er med i SMB-Utviklingsløpet som hadde oppstart i januar. Gjennom Spir og i samarbeid med Proneo, ser de nå på hvilke muligheter som ligger i markedet for å kunne satse på nye forretningsområder. Vi ønsker å etablere vedlikeholdsavtaler. For kundene sin del er det veldig mye å spare på å ha anlegg som blir tatt vare på. Tenk for eksempel på utslaget for store kommunale bygg dersom de optimaliserte energieffektiviteten! Det er dette vi jobber med nå, kartlegger lønnsomheten i vedlikehold.

IMG 0908 liten IMG 0898 liten