Marthe Eid

Marthe Eid i Spir, Omstillingsprogrammet i Midtre Gauldal.

1. juni startet Marthe Eid som kommunikasjonsrådgiver i Midtre Gauldal kommune, og 50 prosent av jobben er for Spir. Hun er utdannet journalist fra Høgskolen i Oslo, og kommer fra en tilsvarende jobb i Melhus kommune.

- Jeg søkte på jobben fordi Midtre Gauldal er en offensiv kommune. Det er kanskje enklere å se når en kommer utenfra, det er positiv framdrift i kommunen. Omstillingsprogrammet Spir er en kjempespennende mulighet som betyr mye for folk. Jeg ønsker å bidra til at vi klarer å skape flere arbeidsplasser og bosetting i hele kommunen. Det er en stor og viktig oppgave, og gjør denne jobben spennende og ekstra meningsfull. Vi må huske at dette er et langsiktig arbeid, det er ingen quick-fix å skape vekst. Vi må ha litt utholdenhet.


Marthe Eid under Spirsamling sammen med bedrifter som har vært med i SMB-Utviklingsløp. Marthe Eid på Spirsamling i Gauldalsporten.


Etter utdanningen fikk hun sin første journalistjobb i Trønderbladet, og flyttet etter hvert hjem til barndomshjemmet på Korsvegen i Melhus. 

Etter litt over et år i jobben, fikk Marthe ansvaret for dekningen av alle saksområder i Midtre Gauldal. Alt fra nyheter, sport, næringsliv, smått og stort. Trønderbladet hadde eget kontor på Støren slik at hun kunne være til stede. Det gjorde at hun ble godt kjent i kommunen. Hun likte spesielt godt lynnet til Midtre Gauldalingen. 

- Jeg er fra ei bygd selv, og kjente igjen hvor viktig bygdene er for folk.

Kanskje fordi hun er journalist, eller kanskje fordi hun er nysgjerrig, engasjert og liker gode historier... Marthe Eid har en egen evne til å bli kjent med folk, gjerne over en kaffe. Det var ikke før hun begynte i Trønderbladet at hun lærte seg å like kaffe, som 28-åring. Da hun var på besøk til folk var hun var for høflig til å si "nei takk" da noen bød på en kopp. 

- Nå klarer jeg meg ikke uten. Det er mye kos i kaffe, enten den nytes alene eller som sosialt lim, sammen med folk.


Marthe Eid under Spirsamling sammen med bedrifter som har vært med i SMB-Utviklingsløp.


- Jeg gleder meg til å komme under huden på oppgavene mine som kommunikasjonsrådgiver. Jeg ønsker å bidra på en måte som gjør til at hele kommunen løfter sammen. For vi kan ikke gjøre det selv, vi må løfte sammen. Hvis vi hjelper hverandre kan vi skape vekst, bygge omdømme og realisere drømmer alle sammen. Det er viktig for meg at jobben min ikke bare er en stilling i et prosjekt. Gjennom Spir skal jeg være den personen som viser fram det som skjer rundt om i hele kommunen, for det er mye bra som skjer! Det er kanskje ikke så naturlig for alle å fortelle om seg selv og hva de driver med, men det kan jeg gjøre :)


Marthe Eid i Korista, koret hun var med å etablere i 2015.

Marthe er korentausiast. I 2015 var hun med på å starte damekoret Korista på Hølonda. 

- Det er verdens beste hobby! Vi er mellom 25 og 30 damer. Vi fylte nok et vakuum da vi startet, for det kom så mange på første øving. Det sosial helse annenhver søndag. 

- Når jeg har fri liker jeg meg i nærmiljøet, sammen med familien og venner. Jeg liker å bruke naturen rundt som rekreasjon. Også elsker jeg å lese bøker, du finner meg alltid med en bok. Marthe har alltid 5 bøker liggende klar, slik at hun aldri går tom for lesestoff. 

Ferieboktips fra Marthe

- Alt av Emily Henry, Ali Hazelwood og Marian Keyes er å anbefale. Jeg liker at det er lettlest og litt romantisk, og liker best å lese dem på engelsk 

- "Markens Grøde" av Knut Hamsun glemmer jeg aldri 

- Anne Karin Elstad: I tillegg til serien om Innhaugfolket som er er en klassiker, kan du lese alt hun har skrevet. Gjerne flere ganger, som jeg har gjort

Marthe Eid i Spir, Omstillingsprogrammet i Midtre Gauldal.

- Tips meg gjerne om alt du liker ved bygda di, naboer du ser opp til, ting som skjer, noen som lever det gode liv, aktiviteter du liker eller om du finner på noe lurt.

Marthe Eid

Kommunikasjonsrådgiver

E-post: maeid@mgk.no
Telefon: 982 60 454

Vi hørs :)