Møt våre ambassadører!

Åshild og Frida på Støren

Frida og Åshild skal fortelle sine følgere hva som er så fint med å komme hjem til Midtre Gauldal. Fra storbyen – og hjem til ro, natur, stemning, røtter og tilhørighet.

Spir har knyttet til seg Frida Stensland og Åshild Engesmo som ambassadører. De skal vise fram hjemkommunen til alle de som følger dem på Instagram. De er ofte hjemme på besøk hos familie og venner.

Begge har de utvandret til Oslo. Både vi i Spir og visstnok familiene deres, har så klart trua på å få dem hjem igjen etter hvert! For Midtre Gauldal skal vokse! Da må mange flere få øyne opp for hvor fint det er rundt oss, og hvor godt det er å bo og leve her.

Det skal Frida og Åshild bidra til.

Frida 1 Åshild 3 Åshild og Frida 1

Instagramprofiler

Til sammen har de to drøye 11 000 følgere på sine Instagramkanaler. Kanaler de har bygd opp over år, gjennom å dele sin interesse særlig for trening, naturopplevelser og turer. Veien fra oppstarten med tilfeldige bilder, til flere tusen følgere og mer profesjonelle profiler, har ifølge begge vært litt tilfeldig.

Profilene har vokst gradvis, men de merket at det virkelig begynte å dra på for noen år siden. Etter hvert som følgerskaren har økt, har også profilen deres på Instagram blitt mer rendyrket:

Frida er hovedsakelig en treningsprofil, ispedd oppdateringer fra hverdagslivet og turer hjem til familien på Støren. Åshild rendyrker mer en turprofil, ispedd litt reising, trening og hverdagsliv.

Frida 6

"Det er en helt spesiell form for trygghet og godfølelse å komme hjem til Støren"
Frida Stensland

Hjemmekjære

Og nå skal de altså vise fram hjemstedet. Støren, Singsås, Midtre Gauldal. Turene hjem i bil eller på tog, turer til lokale topper, aktiviteter og ting som skjer. Møteplasser og steder som er verdt å besøke. Og de skal vise hvorfor det er så godt å komme hjem.

Det er to hjemmekjære utvandrere vi har med å gjøre, som relativt ofte tar turen hjem. Båndene til familien og barndomsvenner er sterke.

- Det er en helt spesiell form for trygghet og godfølelse å komme hjem til Støren. Første gang jeg merket det ordentlig, var da jeg kom hjem etter å ha bodd i Paris på utveksling et halvt år. Tårene bare rant da vi kjørte over Håggåbrua, ler Frida.

Åshild 1

"- Jeg ønsker å vise alt det gode, det å komme hjem, det gir meg en god følelse."
Åshild Engesmo

Det startet på Bjørgen treningssenter

Begge trener mye og er aktive friluftsfolk. Faktisk ble det nære vennskapet til da de møttes på Bjørgen treningssenter på Støren. Der trente de i mange år.

I dag er treningsformen crossfit det store, særlig for Frida. Hun trener adskillig mer enn oss vanlige dødelige. Et par økter dagen er ikke uvanlig.

- Trening er en veldig stor del av livet mitt. Da jeg flyttet til Paris på utveksling under studiene, meldte jeg meg inn på et crossfit-treningssenter. Jeg hadde hørt at lagfølelsen er veldig sterk der, så det var en måte å bli kjent med folk på. Og det var måten jeg ble mest kjent med franskmenn og fransk kultur på, så det var veldig lurt!

IG feeden til Frida IG feeden til Åshild

Ambassadørskap

Begge var positive da Spir tok kontakt for å høre om de kunne være interessert i et samarbeid. De synes det blir spennende, og de synes det er gøy at Spir og kommunen gjør noe litt utradisjonelt for å få vist fram Midtre Gauldal til et publikum utenfor dalføret.

- Jeg tror jeg vil bli flinkere til å gjøre og oppleve alle de tingene kommunen faktisk har å by på. Kanskje glemmer vi litt å utnytte det som er hjemme. Dette blir en veldig artig ting for Åshild og meg å gjøre sammen. Nå får vi virkelig vist fram kommunen. Jeg tror vi kommer til å oppdage mye nytt, sier Frida.

Åshild håper de får formidlet kommunen og hjemstedet som de opplever den. Hun er også spent på hvordan nyheten blir tatt imot.

- Jeg ønsker å vise alt det gode, det å komme hjem, det gir meg en god følelse. Det å gå ut i hagen til mamma, det er noe annet enn balkongen min på Torshov! Du tenker ikke over alt vi har her. For eksempel det å gå ut om kvelden. Jeg elsker å gå tur om kvelden på vinteren, når det er stappmørkt. Det tør jeg ikke i Oslo. Det gleder jeg meg til i vinter: Komme ut, se stjernene, månen, og det er helt stille.

Frida 2 Åshild 4

Bank og finans

Frida er utdannet siviløkonom med spesialisering i finans, og jobber som bedriftsrådgiver i Handelsbanken. Det var tilfeldigheter og litt påvirkning fra broren som tok samme utdanning før henne, at det ble akkurat finans, men Frida stortrives.

- Det kjempespennende å jobbe i bank, og å jobbe mot bedriftsmarkedet. Jeg ser absolutt for meg at jeg fortsetter i denne retningen.

Åshild beskriver en familie som driver aktiv lobbyvirksomhet for å få henne hjem igjen. Åshild er nok et kjent fjes for mange på Støren. Hun jobbet som lærer på Støren barneskole i flere år, før hun ganske så spontant tok spranget og flyttet til Oslo. I fjor vinter reiste hun rundt i Australia et halvår.

- Jeg trengte litt forandring, litt nye utfordringer. Jeg startet et nettstudie i bedriftsøkonomi mens jeg jobbet som lærer. Jeg fortsatte det studiet mens jeg var i Australia.

Etter sommeren startet hun i ny jobb som finansrådgiver i DnB, hvor hun trives veldig godt.

Å reise i både inn- og utland står høyt på lista til Åshild. Det startet på Bali i 2012, der hun tok PT-utdannelse etter videregående skole.

- Det ga mersmak. Jeg har reist en god del, og skiller meg kanskje litt ut fra slekta på akkurat det punktet. Jeg prioriterer å bruke penger på reiser og opplevelser.

Åshild og Frida 2