Gauldalsporten

Gauldalsporten illustrasjon av utemiljø på Presteigen.

Gauldalsporten på Prestteigen skal bli inngangen for gode opplevelser i Midtre Gauldal. Om du vil oppleve den rike naturen med de mange turmulighetene, fiske i Gaula, handle, spise eller ta en godt brygget kaffekopp. 

Prosjektet er et prøveprosjekt som varer fra 1. juni til 31. august, og er et resultatet fra kartleggingsprosjektet som ble gjennomført i vinter. Gauldalsporten, Eileen.

Eileen Brandsegg fra Bylivsutvkling ble hyret inn som ekstern bistand i kartleggingen med mål om å gi innspill til hvordan skape mer aktivitet og hvordan bygget kan brukes videre.

De har hatt møter med næringsdrivende på Presteigen, intervjuet 30 nøkkelpersoner i Midtre Gauldal som har hatt forskjellige roller tilknyttet senteret og gjennomført folkemøte med rundt 70 deltagere. - Det har kommet mange og godt gjennomtenkte innspill, som har gitt mange muligheter for et interessant og variert innhold. 

Akkurat nå er vi i den kaotiske innspurten, neste uke åpner vi!


Gauldalsporten utstilling av dyr. Gauldalsporten siste innspurt i oppussinga. Gauldalsporten, fasade

Det er et stort engasjement rundt bygget og folk er spente på hva Gauldalsporten vil inneholde.

- Vi har satt åpningsdagen til 1. juni fordi laksesesongen er fremdeles er veldig viktig for oss. Sessongen varer like lenge som prøveprosjektet vårt fra 1. juni til 31. august. Gaula er ei attraktiv lakseelv. I fjor var det 50.000 laksedøgn i Gaula. Vi legger tilrette for lakseturistene med en desinfiseringstank. Fiskeutstyr og andre smitteførende gjenstander skal tørkes eller desinfiseres før de flyttes til andre vassdrag. Her blir utstyret trygt klar til bruk.

- I sommer blir det laget uteområder ved butikkene, spisestedene og ved elva. Her blir fint å ta små pauser. Nede ved elva blir det et fint, barnevennlig rekreasjonsområde med muligheter for å røre seg.

- Lokalmatprodusentene i Gauldalen har organisert seg og vil gjøre det enklere for deg å få tak i produktene sine. I sommer blir det lokalmatutsalg her i Gauldalsporten. Alle aktørene fra Mett i Gauldaln er invitert til å selge varene sine her. 

Hognabrygg

Øl

Mersmak

Røkt villaks og spekepølse

Soknedal Bakeri og Konditori

Håndverks bakevarer

FUMO

Helges Elgesuppe.

Røsbjørgvollen

Brunost, seterrømme og ramsløksmør

Jacobsen og Svart Kaffebrenneri

Kaffe fra kaffemaskina, hele kaffebønner eller ferdigmalt kaffe

- Det blir flere arrangement og aktiviteter på Prestteigen i sommer. Lørdag 3. juni arrangerer Mett i Gauldalen matmarkedet «Et sted nær deg». Denne dagen blir det også konsert. Torsdag 15. juni klokka 18.00-20.00 kommer villbonde Jim-André Stene og forteller om Trøndelag Sankeri. Her kan du lære om sanking og bruk av ville vekster til matlaging. Lørdag 26. august, kl. 10.00-15.00 blir det Bør’s Marked. Det blir en god gammeldags markedsdag.

Gauldalsporten, kurs i sanking

- Inne på Gauldalsporten kan du kjøpe kaffe, andre drikker og noe å bite i. Nå blir det endelig uteservering. Her er det også rom for å bare slå seg ned nyte utsikten, delta på interessante opplevelser eller møte folk.

Prøveperioden i sommer som vil bli evaluert til høsten. Da blir det avgjort hvordan den endelige versjonen blir neste sommer. Vi tilrettelegger allerede nå for et kontorfellesskap med møteromsfasiliteter.

Velkommen til Gauldalsporten!